Viberg Scout Boots,

Viberg Scout Boots

Nu meen ik me te herinneren dat ik vorige week iets pende over Mr Porter en schoenenlabels en exclusives. En ja die kosten altijd bakken met geld. Zoals ook deze keer weer. Maar de tering, dit is me ook weer een paartje wel hoor. Exclusief voor Mr Porter dropt het tamelijk briljante Viberg een nieuwe uitvoering van hun Scout Boots.

En yes, deze is raak. Deze is geniaal. Het Canadese label opgericht door Ed Viberg doet gewoon na een slordige 80 jaar gewoon nog steeds waarmee ze ooit begonnen zijn, perfecte boots fabriceren die een leven lang mee moeten gaan. De Scout boot heeft een iets andere shape dan de ‘normale’ Viberg Service Boots. De toe panel loopt nu over de sidepanels heen in plaats van andersom. Het zal vast iets met waterdichtheid en zo te maken hebben. I dunno. Niet dat ik met een paar suède-achtige boots van zeven barkie door de bagger ga stampen, dus mocht ik ze aan me voeten hebben, ik zal die waterdichtheid niet gaan testen. Het suède is eigenlijk gewoon roughout leder en komt van Horween, dus de kwaliteit is prima, maar die kleur blijft vreselijk besmettelijk. De zool, Vibram, zoals bij haast alle goede boots.

Ik bedoel, dat het kan wil nog niet zeggen dat je het ook moet doen toch? En voor die all weather purpose heb je gewoon een paar Red Wings in de kast, niet waar? Anyways, mocht je knaken teveel hebben en toe zijn aan een tof paar boots, check Mr Porter effe.

Viberg Scout Boots

 

Tags from the story
,