Audi Q5 – Ironie?

Deze is leuk. Niet al te lang geleden werd het hip om een grote  benzine slurpende SUV te rijden. De groene linkse lobby (nee Femke niet jij, met je mooi jaren ’80 Mercedes Benz W123) was ontdaan en kwam met de slurptax. Er zijn steden waar dergelijke wagens als ongewenst geschouwd worden.

De tegenhanger is bekend, de oerlelijke dodelijke saaie Toyota Prius.  Okay, eerlijk is eerlijk, ook Toyota(Lexus) komt met een respectabele hybride wagen, maar de wortel van al het kwaad dat Duits auto geweld heet, komt met een echte prachtbak. Een hybride versie van de Audi Q5, meer dan 200 pk, rond de 7 seconden op de honderd en dan zomaar 14 kilometer per liter benzine kunnen rijden. Helemaal top! De stickers op de deur moet je even wegdenken, maar wat mij betreft mag deze auto direct afgeleverd worden bij ons hoofdkantoor. Laat ik dan ook eens een groene rijder zijn.

 

Tags from the story
, , ,