Galaxy Tab,

Samsung Galaxy Tab

Samsung wilt wel erg graag meedingen in het spelletje van de gadgetfreaks. Want practisch is de Galaxy Tab niet. Het is de grote broer van zusje Galaxy S. En daar waar een gemiddeld man wel eens wat te vrezen kan hebben voor een grote broer. Maak je om deze maar niet druk.

Het is voor Samsung  juist de bedoeling geweest om een aantal dingen te combineren. Het is namelijk een mini laptop, een e-reader, een internet tablet en tot slot de grootste fail van het apparaat een telefoon. Die snap ik even niet. Het apparaat heeft een beeld diagonaal van 7 inch. Ik heb meestal de neiging mijn telefoon in mijn broek- of  jaszak te kunnen steken. Dat zie ik met dit bakbeest van een telefoon niet gebeuren. Gelukkig kun je deze anabole digitale fotolijst niet aan je oor houden om te bellen. Handsfree door de luidspreker dus. Veel plezier met discreet bellen in de trein!

Menig video-review laat zien wat ie kan maar allerminst waar hij goed voor is. Hij is namelijk goed voor  ‘angry birds’ spelen op een scherm waar het speelveld in één beeld past. Dat heeft ie voor op een Iphone(om maar wat te noemen). Voorts aangekomen bij de functies. De kleine zus heeft dezelfde functionaliteiten en die past gewoon in je zak.

Je zou kunnen zeggen dat deze tablet moet concureren met de Ipad. Interface komt redelijk overeen. Full-touch, zelfde stijl panels. Het voegt niks toe. Wil ik met mijn Ipad bellen? nee! die zit in mijn tas. Als ik wil bellen heb ik mijn telefoon in mijn zak. Pak ik die wel. Wil ik met mijn mobieltje op internet dan…gebruik ik mijn mobiel ook wel want daar is hij goed genoeg voor. Moet de Tab me dan naar mijn bestemming loodsen middels de ingebouwde GPS? kan wel, tot het gaat regenen. Dan moet je die reus droog zien te houden. Nu hoor ik je denken ‘je kan hem toch in de auto gebruiken’! zie je het voor je!? Nee want je ziet niks voor je wanneer deze reus op je voorruit geplakt zit.

Een laptop is een laptop, een internet tablet is wat het is, een mobiele telefoon is niet voor niet mobiel. Wanneer je dit in een mixer gooit en het eindproduct uitgiet in een samsung jasje heb je naar mijn idee een overbodig apparaat. Het kan zijn dat ik het niet begrijp maar in dat geval wil ik Samsung graag uitnodigen om bewijsmateriaal op te sturen naar de redactie. Oh en pssst..samsung.. we zitten hier met ons tweeën 😉

Samsung_Galaxy_Tab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.