Take Ivy – herdruk

Hier zat ik al een tijdje op te wachten. Take Ivy, een boek vol foto’s, geschoten way back in time op de 8 elitaire Ivy League universiteiten in Amerika. Jaren later komen kledinglijnen nog met collecties gebasseerd op deze kenmerkende preppy stijl. De New York Times noemde dit boek een ‘treasure of fashion insiders’.
 
De eerste editie van Take Ivy werd uitgegeven in 1965 in Japan en had een explosie van de Ivy-stijl als gevolg. Bijna iedere Japanse student uit de trendy wijk Ginzu liep destijds nog meer preppy gekleed dan de echte Ivy League studenten. En het is niet gek, de foto’s in het boek zijn echt helemaal top en een bron van inspiratie.
 
Om een originele eerste druk in het Japans op de kop te tikken, moet je ebay afzoeken en behoorlijk je paypal account leegroven, gelukkig is er nu ook een engelstalige herdruk beschikbaar (bol.com).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.