Nike Has Really Lost It..

Nike is een vooruitstrevend sportmerk. De bekendste van de wereld. Waarom denkt Nike dan dat ze overal mee weg kunnen komen? Uiteraard is Nike niet alleen een sportmerk maar doen ze ook genadeloos veel in de sport-lifestyle.  En daar gaat het nog wel eens de mist in.

In de koude dagen van de afgelopen tijd is er een run geweest op winterschoenen. Duckboots in het bijzonder. Sorel, Pajar en Columbia hebben daar een naam in gemaakt in de afgelopen decennia. Waarom? Omdat deze boots gewoon goed zijn. Warm en waterdicht. Fijne bijkomstigheid is het feit dat ze er niet heel onogenlijk uitzien. Echter zijn ze niet fraai te noemen. Voor het doel dat ze dienen zijn deze het minst lelijk.

Nike heeft nu ook maar een duckboot gemaakt. Of nee.. Een duckboot inspired Air Force 1. Waarom wil Nike in elk bootje varen? Waarom laten ze niet het echte werk aan de echte werklieden over? Wel hebben ze de schoen waterdicht en ademend gemaakt. Wel hebben ze warme materialen gebruikt. Maar als ik een Air Force 1 wil dragen doe ik dat wel. Als ik een duckboot nodig heb dan trek ik wel een Sorel Caribou aan. Want wie het spelletje heeft uigevonden is meestal ook de betere speler ervan. Nu wel in elk geval.

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.