Sonos: Draadloos en TE VET.

Nieuws is niet altijd voor iedereen nieuws. Zodoende ook de draadloze geluidsoplossingen van Sonos. Ik kende het systeem wel al maar sinds deze week mag ik mijzelf ook bezitter noemen van een Sonos-audio instalatie. Met dat ik dat schrijf hoor ik ook bij mezelf de “nou én” opkomen. Ok, ik zal uitleggen (in elk geval proberen) waarom dit systeem gewoon te vet is.

Sonos is uiteraard een beetje een gadget. En soms ben ik daar zoo gevoelig voor! Het systeem zet een netwerk op waarbij de componenten elkaar draadloos verstaan. Om een voorbeeld te noemen. Je neemt een Sonos Zone-player (zoneplayer 90 of 120 met ingebouwde versterker). Die gaat aan je bestaande audio apparatuur of alleen aan de speakers. Dan Heb je bijvoorbeeld een Sonos Ipoddock. Je stelt ze aan elkaar voor middels een draadloze verbinding en spelen maar! Alle muziek op je Ipod is beschikbaar inclusief de opgeslagen afspeellijsten. Top! Voor de bediening heb je dan nog wel een Sonos afstandsbediening nodig welke een uitgebreid scherm biedt om door de muziek te bladeren. Mocht je nou een Ipad of Iphone hebben dan heb je een extentie nodig voor aan je router en dan bedien je het systeem middels de gratis App en je bestaande internetverbinding.

Dit netwerk kun je uitzetten door je hele huis. Even een Sonos Zone-player met ingebouwde speakers neerzetten (Zoneplayer S5), zone benoemen en zo heb je de muziek ook bijvoorbeeld in de keuken of slaapkamer. En ook die zone is te bedienen met de afstandbediening.
Je computer kun je opnemen in het netwerk om eventueel nog meer muziek dan op je Ipod past af te spelen. Een externe hardeschijf behoort ook tot de bronnen voor de muziekdata. Heb je hier helemaal geen zin in om te knoeien met docks of harde schijven? Dan heb je honderden internet radiostations tot je beschikking of beter misschien, Spotify en dit allemaal draadloos.

Ik kan me nu al niet meer voorstellen hoe ik ooit zonder heb gekunt. Lees je in op de website van Sonos hoe het allemaal precies werkt en begin het te willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.