Hollands glorie deel II?

Nu Saab in handen is van Victor Muller en de zijnen, kunnen we dan spreken over hollands glorie wanneer zij een geniaal concept neerzetten? Of is dat te chauvinistisch om te stellen? Naar mijn mening is het dankzij die gek van een Muller dat in ieder geval ieder autominnend persoon in dit land met subtiele glimlach naar een Saab kijkt. Het voelt hollands, dus hollands glorie.

Ik had hoge verwachtingen toen ik hoorde dat Saab in Genève een concept car zou gaan introduceren welke sportief en groen zou zijn. Ik moet eerlijk zeggen, ik was blij verrast toen ik deze plaatjes zag. Deze Saab Phoenix wordt aangedreven door een 1.6 liter turbo motor, welke met ondersteuning van de electro motor nog een fijn 200pk naar de achterwielen brengt. Dit is een leuke bak, nu nog hopen op dat die echt uitkomt en dan graag met een 14% bijtelling en een redelijke aanschafprijs. Victor, regel dat even!

Verkrijgbaar? Nog even niet helaas.

 

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.