Robey Vintage

Ik denk dat je iets ouder moet zijn om het nog te kennen. Robey. Het merkje met die trainingspakken met de R-etje aan de rits. Net als met vele andere merken van vroeger, de een heeft er trauma’s van, de ander is blij verrast dat het terug is. Ergens vind ik het altijd wel leuk als die oude doos open getrokken wordt en weer iets terug komt.
Wat ik vroeger dan nooit wist en nu inmiddels heb geleerd wie Robey nou is. Meneer Bey, de stichter van het merk, kwam uit Rotterdam. Door de Ro uit Rotterdam voor zijn naam te copy-pasten stond daar Robey. Zo eenvoudig kan het zijn! Het hondje is het beestje van de beste man zelf. Hij was zo dol op z’n little pooch dat die vereeuwigd is in de beeldmerken van Robey. Maar goed, dat was 1947.

Over naar het nu. Robey maakt vandaag de dag weer kleding en schoenen met een sterke hang naar dat verleden. Niet alles is even klassiek. Het mag duidelijk zijn dat ze aan het restylen zijn geweest. En dat geeft niks want er zijn best leuke basics uit voortgekomen.

Neem de GrandSlam even als voorbeeld. Een klassiek geval van een niks-mis-mee schoentje. Basic is wel echt het woord hier. Simpel wit gympie. Sowieso moet je een soortgelijke in de kast hebben staan. en waarom dan niet deze. Ze hebben nog wel meer modellen uieraard maar ik vond deze even de meest cleane van het stel. Less is more. Deze is af!

Wil je een paartje passen? Kijk hier even wie ze heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.