Nudie Jeans Organic Denim,

Nudie Jeans is stiekem best een grappig merk. Ik heb het geruime tijd links laten liggen, maar dat komt door mijn bijna eeuwige trouw aan de 501. Best gek, iemand die zoveel schoenen en shirts heeft, zweert bijna bij één model jeans. Voor de verandering liep ik laatst ook eens door de andere rekken bij een shop te kijken en daar vond ik deze Slim Jim van Nudie Jeans.

Deze komt uit de Organic Denim lijn van Nudie Jeans. Dat wil zeggen dat biologisch katoen is gebruikt voor de stof. En in plaats van een chemisch stijfsel hebben ze er één op basis van aardappelen gebruikt. Daarnaast is de jeans gekleurd met een verdunt indigo, dus minder milieu belastend. De washing hebben ze verkregen door de jeans te behandelen met een mix van zand, suiker, water en enzymen. Dit is best vriendelijk voor de natuur, toch? Nu nog een Fisker en ik ben echt milieubewust bezig.

Deze jeans is onder andere verkrijgbaar bij JeansOnline.

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.