Quoddy zomers schoentje,

Het was 1909 toen Harry Smith Shorey besloot om zelf schoenen te gaan maken. Harry leefde in Maine in het noordoosten van de Verenigde Staten. Ver voor dat hij besloot om met de hand schoenen te gaan maken, was deze kunst al tot een hoog niveau verheven dankzij de Passamaquoddy stam. Deze stam maakte op eigen wijze geweven manden, kano’s en schoenen en zij leefden in het oosten van Maine.

Nu jaren later worden nog steeds schoenen op eenzelfde wijze in Maine gemaakt. Het door Harry opgerichte Quoddy heeft niets aan deze wijze van fabriceren veranderd en dat is goed te zien. Mocassins van Quoddy stralen traditie uit, daarnaast zitten ze ook nog eens perfect. Een tip voor deze zomer, deze khaki suède mocassin met witte zool en donkerbruine leren veters. Je voeten zullen blij met ze zijn.

Je kan ze onder andere vinden bij de GoodHoodStore.

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.