Levi’s Commuter 511

Levi’s is nu wel lang genoeg een innovatieve jeans maker geweest. Hoog tijd dat ze daar ook maar eens overduidelijk een knap staaltje copy-pasten laten zien. Nou, voila! De levi’s Commuter 511 fiets-jeans. Gelukkig niet echt een op een gekopieerd. Het is een ander broekie geworden dan die van Rapha. Rapha had hem iets eerder. Ongeveer een half jaar eerder. En dat ik die van Levi’s nu toch post is niet omdat ik die van Levi’s zo goed vind maar omdat ik het wel ergens nodig vind om Rapha de credits te geven die ze verdienen. Een jeans waar je mee moet fietsen.
Levi’s heeft er dan wel een andere broek van gemaakt maar er zijn overeenkomsten. Zo als daar zijn: Waterafstotend, reflectieve “selfedge” en een antibacteriële behandeling. Dat laatste is best prettig als je een beetje actief hebt gefietst. iets met zweet en luchtjes.
Waarin verschillen ze dan? Het model. Levi’s heeft een bestaand modelletje gebruikt. En net zoals die van Rapha, het moet maar net je model zijn. Verder heeft Levi’s wel iets anders toegevoegd. Er is een speciale lus om je U-lock in te hangen. Dat is wat anders want dat heeft de Rapha niet. Waarom niet? Omdat een gemiddelde gebruiker het slot wel in zijn/haar kontzak steekt. Of, zoals ik, je steekt het slot tussen je riem. Maar goed. Oog voor detail. Well done Levi’s. Over oog voor detail gesproken. Ik moet het ze nageven. Er zit een zakje in het midden van de broek, achterop, net boven de kontzakken. Hier kun je makkelijk je telefoon of mp3speler in doen. Makkelijk!

Al met al zou je kunnen zeggen dat Rapha dit wiel heeft uitgevonden. Credits daarvoor. Echter was het een wiel met een kleine slag. Levi’s heeft die slag uit het wiel gehaald.  Een prima fiets jeans dus. En daar waar je zou verwachten dat dit vernuftige broekje een redelijke duit zou kosten valt dit erg mee. Ik heb hem nog niet gespot in ons kikkerlandje maar voor een kleine 80 dollar kan hij mee. Rapha wil iets meer hebben voor die van hen.

Ik denk dat ik deze wel een eerlijke kans wil geven zodra ik hem in Nederland vind. Deze blauwe of de beige variant die ze ook nog hebben. Mocht het blijven regenen dan kun je ook best double-denim gaan want ze hebben er een passend jasje bij. De Commuter Trucker Jacket. Maar we hadden het over de broek dus, aanschouw!!

Tags from the story
, , , , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rapha. Rapha had hem iets eerder. Ongeveer een half jaar eerder. En dat ik die van Levi's nu toch post is niet omdat ik die van Levi's zo goed vind maar omdat ik het wel ergens nodig vind om Rapha de credits te geven die ze verdienen. Een jeans waar je mee moet fietsen. " />