Mackintosh Dunoon Hood, prachtregenjas,

Zal je altijd zien, net wanneer we weer een beetje fatsoenlijk zomerweer krijgen, heb ik eindelijk de regenjas gevonden die mij de afgelopen week droog had kunnen houden. Oh well, deze maar wel besteld. Ik verwacht dat we na September toch weer veel weken krijgen dat net die plensbui komt wanneer je echt naar buiten moet. Een redelijk nette ja die je echt droog houdt is niet snel gevonden. Een trench is prima voor een wandeling van 100 meter vanaf de parkeerplek, maar wanneer je toch langer dan 5 minuten in de regen staat zalje nek al drijfnat doordat je shirt uitsteekt boven de kraag van je jas. Dus 5 minuten of meer buiten in de regen, dan is een capuchonnetje handig.

Nu heb ik eindelijk een jas gevonden die er niet als een hobbezak uitziet, een capuchon heeft en zijn afkomst als verraad dat deze waterdicht moet zijn. Het label is Mackintosh, niet van die iPhone maar die andere uit Schotland. En laten we wel wezen, als er 1 volk is dat ervaring heeft met regen dan zijn het de Schotten wel. Dat ze ook weten hoe ze een jas moeten maken komt wel heel goed uit. De stof is een rubberized katoen, dit in combinatie met dichtgetapede naden en de verborgen sluiting zorgt voor een jas waar je de hele herfst plezier aan gaat beleven. De prijs is niet mis, maar een droog pak is onbetaalbaar, nietwaar?

Let ook even goed op de schoenen, we kunnen zonder Alden! De jas is overigens hier verkrijgbaar.

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

" />