Gitman Vintage Batik,

Gitman Vintage, jazeker, we hebben weer een mooi shirt van hun gevonden. Waar ik een week geleden nog zei dat ze bij Gitman niet gek zijn, heb ik nu een klein beetje het idee dat ik er naast zat. Maar dan in de positieve zin van het woord gek. Wat wil het geval, ze zijn met indigo en batik aan de slag gegaan.

Ik hoop zo dat dit shirt ook op authentieke batik wijze is gemaakt. Vorig jaar rond deze tijd was ik op bezoek bij een batik fabriek op Java, en het hele proces is helemaal top om van dichtbij te bewonderen. De geur van de was en de bakken met verf, dat vergeet je niet snel. Als dit shirt ook echt met was behandeld is en daarna goed in een bad van indigo heeft mogen liggen, dan is dit shirt iedere cent waard. Die print, die nemen we voor lief. Kan prima onder een crewneck sweater, of goeie bodywarmer.

Dit pronkstuk heb ik gevonden bij UnionMade Goods.

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

week geleden nog zei dat ze bij Gitman niet gek zijn, heb ik nu een klein beetje het idee dat ik er naast zat. Maar dan in de positieve zin van het woord gek. Wat wil het geval, ze zijn met indigo en batik aan de slag gegaan.