Lee 101 Rider Dry Jean,

Lee, een van de grote 3 jeans labels, heeft dankzij zijn meer dan 100 jarige bestaan een heerlijke hoeveelheid klassiekers in hun geschiedenisboeken staan. Die 100 jaar ervaring zie je ook steeds weer terug in de premium denims van het merk. Zuid77 vertelde laatst over Japan Blue en de fabricage van denims en haalde daar het gebruik van de looms aan. Wat wil het geval, ook Lee kent een serie speciale looms.

Voor hun huidige premium collectie maken ze gebruik van dezelfde smalle looms als waar ze in vroege tijden hun bekendheid mee vergaarden. Dankzij deze smallere looms krijg je een dikkere weving, wat voor een werkbroek uiteraard bijzonder fijn is. De lappen stof zijn alvast sanforized, een proces wat hier redelijk beschreven wordt, hierdoor zal de stof niet meer verder krimpen door het wassen. Deze broek koop je liever net te strak dan net te wijd. En kopen is geen gek idee, het is een klassieke fit met licht tapered broekspijpen. En dan die witte selvedge, die maakt de broek namelijk wel helemaal af.

Verkrijgbaar bij OKI-NI.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

" />