Native Fitzsimmons,

Crap, ken je dat? Je ziet een mooi plaatje, maar kan niet zeggen wat je er nou eigenlijk echt van vindt. Ik heb dat met deze Native Fitzsimmons schoenen. Ze waren vorig jaar al uitgebracht, maar zitten ook dit jaar weer in verschillende kleuren in de collectie. Het model is gebaseerd op de traditionele hiking boot. Maar in plaats van leer met een zware zool eronder maken ze bij Native gebruik van een hele andere techniek van schoenen bouwen.

Native maakt schoenen van een high tech goedje wat EVA heet. Dit spuiten ze in een mal, hier proppen ze een neopreen sok in, en voila, ze hebben weer een schoen af. De schoen ziet er vet uit, maar doet mij vanwege de materiaalkeuze erg denken aan een schoeisel waar ik niet dood bij gevonden wil worden. Het voelt als Crocs, het ruikt als Crocs. En daar zit je dan in een duivels dilemma. De prijs van de schoenen is prima, de meeste reactie op hoe het loopt zijn lyrisch, de schoenen wegen praktisch niets, maar ja, dat schijnen ook allemaal eigenschappen van de Crocs te zijn.

Kopen of niet? Het kan hier bij Urban Industryicon.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.