Varsity Jackets, de hoge lat van Vanità,

varsity jackets de hoge lat van

Je kan niet door de winkelstraat van een middelgrote stad lopen zonder doodgegooid te worden met slechte improvisaties op de Varsity jas. En dat een Varsity ook anders kan bewijzen de heren van Vanità  – modern tailors. Deze heren uit het Haagse zijn druk bezig met de het bijbrengen van een stuk sartoriaal besef bij de Nederlandse man. Geïnspireerd door het vertaal werk aan Take Ivy en het hedendaagse straatbeeld kwamen zij tot het idee van een zeer exclusieve Varsity. Deze jas is gemaakt door de House of Billiam, van de beste lappen stof van Scabal voorzien hebben dan ook nog eens de voering welke je normaal bij je colbert terug vindt. Daarnaast komt deze jas niet in een maat-serie. Welnee, geheel in lijn met alles wat de heren aan de man brengen in hun winkel, is ook deze jas volledig maatwerk. Een Varsity exact op maat, exclusiever kan je het niet vinden.

Ter gelegenheid van de release van deze Varsity jas gaven de heren een bescheiden feestje in hun zaak aan de Denneweg in Den Haag. Wij hadden het geluk hier bij te mogen zijn. Mocht je overigens helemaal verliefd geworden zijn op deze jas,  heb geduld. Hoewel van de ster in het bovenstaande filmpje slechts 13 stuks gemaakt zijn, en deze allemaal reeds vergeven zijn, kan het zomaar zijn dat Vanità met nog een andere variant op de Varsity komt. Hieronder nog een bescheiden sfeerimpressie van de avond.

Wil je op de hoogte blijven van mogelijke nieuwe releases van Vanità? Hou hun weblog in de gaten! Dat is overigens sowieso een aanrader.

De teaser is gemaakt door NOTOIRE. Een gast rol in deze teaser is weggelegd voor onder andere de heren van Selectionneurs en ondergetekende.

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Take Ivy en het hedendaagse straatbeeld kwamen zij tot het idee van een zeer exclusieve Varsity. Deze jas is gemaakt door de House of Billiam, van de beste lappen stof van Scabal voorzien hebben dan ook nog eens de voering welke je normaal bij je colbert terug vindt. Daarnaast komt deze jas niet in een maat-serie. Welnee, geheel in lijn met alles wat de heren aan de man brengen in hun winkel, is ook deze jas volledig maatwerk. Een Varsity exact op maat, exclusiever kan je het niet vinden." />