Asus ZENBOOK,

Weken terug schreef ik over de Asus Ultrabooks die er aan zaten te komen. Nu eindelijk zijn ze dan ook officieel aangekondigd en hebben ze direct een naam gekregen. Ultrabooks is de naam die Intel graag geeft aan deze nieuwe productgroep, ZENBOOK is de naam van de eerste lijn Ultrabooks van Asus. Wat is het? Een vederlichte hypercompacte laptop. De vergelijking met de MacBook Air is snel gemaakt. Alleen de ZENBOOK is vetter, om de dood eenvoudige reden dat het geen Apple is.

Sorry ik heb gewoon niet zo heel veel met het merk uit Cupertino. Het ontwerp lijkt uiteraard wel op een MacBook Air, ontkom je niet aan als je een slanke laptop wilt bouwen die ook nog eens stevig is. De glimmende deksel is vet. Dat het apparaat 7 uur lang zonder adapter kan werken is ideaal. Binnen 20 seconde start de laptop op, zie je ook niet vaak. En zet hem naast de Air en de ZENBOOK is sneller ontwaakt dan de Air. In Nederland komt de ZENBOOK voorlopig in 3 smaken. Een 11 inch apparaat en twee units in 13 inch. Die 13 inchers zullen weleens toppertjes kunnen worden. Dat is, naar mijn bescheiden mening, by far het beste formaat notebook. Vanaf midden December zullen deze notebooks ook leverbaar zijn in Nederland.

Nog even geduld dan zijn ze vast verkrijgbaar bij Centralpoint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.