House of Billiam x Sir Mikey Snaps,

Na de zeer geslaagde uitstap naar een tailormade varsity jacket voor Vanità, de kleermakers uit Den Haag, wilde ik nog een editie maken. Meer casual, en meer in lijn met de huidige streetwear trends. Sinds Kanye West zijn eerste sneak pics dropte van de Pastelle varsity was ik verliefd op de shoulder straps. Maar omdat deze minder geschikt waren voor de Vanità editie, heb ik ze toegepast op de nieuwe.

Om één specifieke jacket kan bijna niemand heen, en dat is die van Gant Rugger. Perfecte fit, mooie materialen, en een colourway die gewoon klopt. Deze tijdloze combinatie wilde ik ook bereiken, maar natuurlijk geen één-op-één-kopie. Ik liep tegen de antracietgrijze herringbone tweed aan, deze grove uitstraling werkt ook al goed bij de rode visgraat van Gant Rugger.Vervolgens had ik een zachtere look nodig voor de mouwen, om de balans te bewaren. Leren mouwen zijn er al sinds de varsity jacket voor het eerst gemaakt werd, en de vanillekleur zorgt samen met het materiaal voor voldoende leven naarmate je de jacket meer draagt.

Terug naar de burgundy rode shoulder strap, deze wordt ondersteund door de ribbings in dezelfde kleur. Strepen op de ribbings mochten niet ontbreken, dus opteerde ik voor een grijze baan omlegd met dunne, witte strepen. De voering is een verhaal apart, deze is speciaal in Londen uitgezocht bij Liberty, en niet meer te verkrijgen. Elke volgende jacket krijgt hierdoor een andere voering, maar wees er zeker van dat deze minstens zo bijzonder is!

Wederom zijn de jackets op maat gemaakt, in samenwerking met House of Billiam. Bestellen kan via Twitter of Facebook, en via de heren van Style Syndicate.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.