Mr. Bathing Ape Wing Sta x Bapesta

Soms vraag ik me af wie in hemelsnaam goedkeuring geeft voor de start van een productieproces van sommige producten. Een beetje proces bevat een rondje denkwerk. Daar behoort ergens een groen licht of rood licht gegeven te worden wanneer een product mag gaan bestaan. Dan komt de productie op gang. Maar ik denk dat ergens iemand heeft zitten dutten. Iemand dacht “groen!”.. En dat terwijl het zo overduidelijk rood had moeten zijn. Bathing Ape en een brogue? Doe heel even normaal zeg. Daar waar we pas Timberland ietwat kritisch aankeken over hun positionering van hun handgemaakte slofje zo gaat het hier op hetzelfde vlak mis, aangevuld met het feit dat de schoen er gewoon niet uitziet.
Ik denk wel eens “Als je niks aardigs te zeggen hebt, hou dan je mond”. Maar wees heel even realistisch.

Op het moment dat iemand iets heel lelijks zegt, vraag je toch ook of het wat minder kan? Spreken is in dit geval de metafoor geworden voor schoenen maken. En ik vraag Bathing Ape of het wat minder kan. Veel minder. Ten eerste.. Haal dat logo van die schoen. Het logo is ansich al foeilelijk. Maar op deze schoen? Nou ja, waarom ook niet want ergens kan dit schoeisel wel wat bedekking gebruiken. (ik stel voor om gebruik te maken van een vuilniszak) Ik zou het bijna lullig vinden om de schoen nog verder te ontleden. Want over de bouw van de schoen valt een hoop te zeggen. Ik zal me echter beperken tot dat ene kleine puntje wat dan wel geestig is aan dit schoentje. Wie model heeft gestaan voor deze brogue is duidelijk. Nike’s Air Force 1. Bathing Ape deed voorheen al vaker de Air Force copy-pasten maar ik had nog niet gezien dat ze die om een brogue-leest hebben getrokken.  En hoe lelijk het ook is, Bape blijft wel “true” aan zichzelf. Dat de schoen duur is, is uiteraard ook onderdeel van het Bathing Ape verhaaltje. Grappig dat je voor dit geld ook mooie schoenen kan kopen.

Wil je voor Bathing Aap staan klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

" />