Reebok “NEEbok”,

Lang geleden begon Adidas met het vintage maken van schoenen. Dat houdt in dat de schoenen authentiek oud lijken. Dit deed Adidas helemaal niet zo slecht. Copy-paste merk Nike haakte al snel in en maakte hun schoenen alvast smerig. Vers uit de doos gore schoenen. Dat wil toch iedereen!? Nou allemaal prima. Sommige schoenen waren beter gelukt dan andere. Nu hoopte ik daar heel stilletjes een einde te zien aan die trend. Want ik wil nieuwe schoenen. Dat geel worden komt wel.

Snelle jelle Reebok leek het wel leuk om jaaaaren na dato een serie schoenen uit te brengen met.. vergeling.. om ze oud te laten lijken. In één woord BRILJANT!! En zo strak qua timing ook.
Maar laat ik mij vooral niet beperken tot de kunstmatige vergeling van de schoenen. Welliswaar ben ik prediker van basic. Hou ik van! Een witte schoen is een prima beginsel voor een freshe outfit. Maar Reebok brengt een serie schoenen om een verjaardagje te vieren. Als limited edition? Vier witte schoenen. Vier keer wit en vergeeld. En dat is toch jammer. Jammer dat daar geld aan uitgegeven is om dit te bedenken, te maken en te distribueren. Maar slaan deze schoenen dan helemaal de plank mis? Nee natuurlijk niet. Ideaaal om bijvoorbeeld te gaan wadlopen. Met een beetje mazzel blijft er eentje steken in de blubber. Hoef je er nog maar 1 weg te gooien.

Bij Crooked Tongues spraken ze met iets meer lof over hun gekoesterde klassiekers. Helaas voor de basic gympies kan ik niet anders dan tot de conclusie komen.. Reebok wordt Neebok.

Tags from the story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

" />