New Balance M 998 OG,

Dit wordt heel lastig uit leggen. We hebben meer dan eens geroepen dat je alle New Balance schoentjes zonder Union Jack erop moest mijden. Ver van weg blijven, alleen de modelletjes uit de fabriek bij Flimby zijn de moeite van het kopen waard. Hoe ga ik dan nu zeggen dat je deze 998 in OG kleurtjes moet hebben.

Boven op de lip van deze schoen prijken de woorden MADE IN USA. Natuurlijk zal ik bij het standpunt blijven dat alleen de schoentjes uit de UK de echte echte zijn. Maar deze M998OG MADE IN USA mag er ook heus wel zijn. Helemaal in deze donker bruin suède uitvoering, top schoentje, eerlijk waar!

De schoentjes kan je vinden bij End en die zitten dan wel weer in de UK.

Tags from the story
,

2 Comments

  • Blijf jij maar bij je standpunt…
    New Balance is altijd al ‘n amerikaans bedrijf geweest (al ruim 100 jaar) en ze produceren veel meer schoenen in de U.S. dan bij Flimby in de U.K., waar ze slechts één fabriek hebben staan.
    De meeste NB schoenen worden geproduceerd in China en Vietnam en dat je die modellen niet wilt aanbevelen kan ik grotendeels begrijpen (alhoewel daar ook af en toe uitzonderingen tussen zitten zoals bijvoorbeeld ‘t vorige week gelanceerde CM1500NK (Nice Kicks) model.
    De modellen die ik afgelopen jaar gekocht heb die “made in USA” zijn (991, 993, 998, 1300, 1400), zijn kwalitatief minstens zo goed (naar mijn mening zelfs nog beter) dan de modellen die bij Flimby geproduceerd worden. Ik zit dan ook met smart te wachten op deze M998OG’s, want dit zijn echte toppers… pure verwennerij voor je voeten. Daar kan al die aziatische rotzooi van Nike, Adidas, Puma, Asics (en ga zo maar door) niet aan tippen.

  • Klopt gestart in Massachusetts en 30 jaar terug een fabriek in de UK neergezet voor de productie voor de Europese markt. De Engelsen bouwen naar mijn idee de betere New Balance schoentjes. Het is en blijft een Amerikaans label, dat is correct. De kwaliteit van de American made is ook prima en inderdaad altijd beter dan de schoentjes van Nike en Adidas. Al mijn favoriete modellen komen echter uit de Flimby fabriek, op de M998OG na. En daar zijn we het over eens, dat zijn toppertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.