Donkervoort D8 GTO,

Langs de A6 bij Lelystad staat een kleine fabriek. In deze hal wordt gebouwd aan wellicht het beste stukje Hollands Glorie dat wij hebben: Donkervoort. Sinds 1978 bouwen ze bij Donkervoort oer sportwagens. Opgericht door Joop Donkervoort met een zeer eenvoudige filosofie. Alles draait om pure rijbeleving.

Pure rijbeleving als in, geen esp, geen abs, geen stuurbekrachtiging, geen elektronische snufjes, nee helemaal niets. Wat je krijgt is een ultrastijf, superlichtgewicht sportwagen. Zonder enige rij ervaring is het geen aanrader om achter het stuur te kruipen van deze wagen. Voor het eerst sinds 2005 heeft Donkervoort weer een nieuw model aangekondigd, de Donkervoort D8 GTO. Het ontwerp is vrij hight tech te noemen, de materiaalkeuzes evenzo. Maar geheel conform de filosofie hoef je geen rij ondersteuning te verwachten. Het gaat hier weer om de beleving. De prijs is overigens ook een beleving, je mag al snel een ton lappen voor het instapmodel. Maar ja, dan heb je wel iets unieks in handen.

Meer weten over Donkervoort? Bekijk hun site maar eens.

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.