Mr.Lacy X Pristine

Wat kun je met een veter doen? Op mijn werk komen er wel eens verzoekjes om veters in ons assortiment op te nemen. En dan is het dat ze altijd heeeel speciaal zijn. Hoezo? Door het uiteinde van de veters een ander kleurtje te geven? Omdat er een streepje in zit? Ik val bijna van mijn stoel van enthousiasme. Dat laatste is een geintje natuurlijk want eigenlijk voegt het bar weinig toe aan de veter. Lace-flips (veters wisselen voor iets anders dan de originele) is best riskant. Vaak is de kleur net een beetje off en soms way off of de dikte net iets te veel of.. nou ja, tal van redenen om gewoon lekker de veters te laten zitten.  Maar ja, je wilt je toch een beetje onderscheiden heh?

Het doet me dan ook deugd om te ontdekken dat er mensen zijn die iets hebben begrepen en serieus iets leuks en goed doen.  Wat kun je je voorstellen als iemand een veter gaat maken? Ik eerlijk gezegd niet heel veel. Toen ik hoorde dat Pristine  Fixedgear Amsterdam een samenwerking had gedaan met Mr.Lacy kon ik me er niet heel veel bij voorstellen. Gelukkig, zoals ik net al zei, zijn er mensen die er wel een idee bij hadden en er over hebben nagedacht. En zo is de veter met 3m geboren. Zwart want dat is lekker gangbaar. Daar hebben ze dan een beetje 3m reflectie doorheen verweven en daar hebben we de connectie naar het urbanfietsen. Want, je wilt wel gezien worden toch? Hoppa! Dat is één. Vervolgens maken ze de uiteinde in de kleuren voor de wereld kampioen, regenboog kleuren, om het bruggetje naar de wielrennerij te maken en hoppa! Dat is twee.

En dan propt Mr.Lacy de veters in zo’n zakje? Nee, want ook daar hebben ze iets van gemaakt. Een leuk doosje waar je setje in zit opgerold. En dan om af te sluiten zit er dan ook nog een moneyclip bij. (Dat is drie en vier) Dus dan heb je al met al vier redenen om deze veters leuk te vinden. Wil je een vijfde? Ok.. Limited tot 100 setjes. Dat is weinig. Extraatje! Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit setje niet voor het wegwerp prijsje van de gebruikelijke 3 euro’s in je zak zit maar voor een tientje van eigenaar mag wisselen. Echter, je koopt dan ook niet zomaar een touwtje om je schoen aan je voeten te houden. Het gimmick gehalte is hoog genoeg om de prijs te rechtvaardigen. Zoals dat in sociale media schrijftaal heet: LIKE!

Als ik me niet vergis is het pakketje vanaf vandaag online te krijgen in de webshop van Pristine. Zo niet, en je bent in de buurt dan kun je altijd even langs gaan bij ze. Altijd handig om langs een product presentatie te gaan zonder fototoestel. De foto hierboven is via Ashley. Thanks.

Tags from the story
, ,

2 Comments

  • ennnn niet te vergeten is er ook kevlar (of nouja, zo mag het niet genoemd worden, vanwege handelsnamen en rechten etc. maar we noem het maar zo, omdat ‘sterke fiber’ zo vaag is) doorheen gewoven.
    Ken je het als je veter vast komt te zitten aan je trapper of je kettingblad? Als je dat met een veter hebt met kevlar er door gewoven, dan ben je dus op je fixend gear bike dubbel de sjaal, want je trapper stilzetten lukt niet 1, 2, 3.
    Dit is waar de moneyclip om de hoek komt kijken.
    De clip houdt je lussen van je veters aan je schoen of aan je veters zelf, weg van de crank en weg van het ‘gevaar’.
    Dus eigenlijk nog een extra functie van de clip en niet te vergeten de kevlar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

" />