Nike Pre Montreal Racer QS,

De NBA lockdown is net voorbij. De spelers zijn eruit gekomen, ze zullen dit jaar weer een paar miljoen binnen gaan harken. Respect hoor, dat je een behoorlijk balletje kan spelen en je daar een goede zak geld mee kan verdienen. De loonlijst is absurd en de topspelers hengelen nog wat miljoenen aan sponsorgeld binnen.

Wel een schril contrast met het jaar dat onderstaand schoentje voor het eerst uitgebracht werd. De atleet voor wie dit schoentje gemaakt was, was de eerste door Nike gesponsorde atleet Steve Roland Prefontaine. Hij was in training om te gaan knallen tijdens de spelen van Montreal 1976, helaas kwam hij voor die spelen om in een tragisch ongeluk. Nu 35 jaar later wordt het schoentje wat voor hem ontwikkeld was opnieuw uitgebracht. Uitgevoerd met de door Nike zo geliefde vintage bewerking, welke deze keer wel goed geslaagd is.

Het schoentje is sporadisch verkrijgbaar bij onder andere Size.

 

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

" />