Modefabriek 2012,

Voor een ieder die het is ontgaan, afgelopen zondag en maandag vond de halfjaarlijkse Modefabriek plaats in de Amsterdam RAI. Een zeshonderd merken presenteerden daar hun herfst/winter collecties voor 2012/2013. Uiteraard was OurBubble aanwezig, hier mijn bevindingen:

De beurs was zoals gewoonlijk opgedeeld in meerdere afdelingen. Erg goed van opzet was Cutting Edge, waar je bij binnenkomst vrijwel direct kon starten. Cutting Edge is het platform voor internationale jonge ontwerpers die aan het begin van hun carrière staan. In een piekfijn wit decor werden kleine collecties van enkele ontwerpers getoond, die overigens maandagmorgen officieel gepresenteerd werden op de Cutting Edge modeshow.

Nieuw dit jaar waren de onderdelen MINT en Blueprint. MINT was tijdens de 31e editie al lichtelijk aanwezig, maar is afgelopen maandag officieel geopend. Op MINT stonden zo’n twintig labels en enkele lifestyle merken. MINT is in het leven geroepen om een plaats te bieden aan de groeiende duurzame kledingmarkt.

Blueprint was een waar walhalla, aangezien hier onder andere denim en streetwear samenkwamen. Er hing wat mij betreft ook een ongedwongen sfeer, alsof het één familie was. Enkele merken die op Blueprint stonden waren Carhartt, Lee, Nudie Jeans, Firetrap, Edwin, G-Star Raw, maar ook Ontour en Pointer. De fijnste stand op heel Blueprint was die van HTNK, hier kon je kennis maken met grootheden als Filling Pieces, het nieuwe House of Denim, Cassius Eyewear en Tenue de Nîmes. Redplanet zorgde er voor de nodige muzikale ondersteuning.

Mijn algehele indruk van de Modefabriek 2012 was erg goed, mooi om te zien hoe trends zich in de afgelopen maanden hebben ontwikkeld tot volwaardige collecties. Ik kan in ieder geval zeggen dat er de volgende winter veel moois op ons staat te wachten!

Foto’s door Nether-Better / Chris Dijksterhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.