Help Lup te lanceren!

Nog geen twee weken terug werd ik getipt over de opkomst van Lup, een nieuw schoenenmerk vanuit de States. Daniel Bailey heeft de oude schoenen die met tafeltennis gebruikt werden in een nieuw jasje gestoken. Maar het houdt niet op bij het uiterlijk, ook heeft hij de complete zool opnieuw getekend, zodat het niet alleen een stevige schoen is maar ook nog eens comfortabel. Wel zo lekker!

Het promofilmpje is opgenomen in Amsterdam, en dat doet mij deugd. Daniel is al jaren bezig in de design en met name schoenen. DC Shoes, Nike, en Clavin Klein zijn enkele namen voor wie hij belangrijk is geweest en nog steeds is. Daniel wordt gesteund door Omar Bailey, die producten heeft ontworpen voor onder andere RocaWear, Converse, en New Balance, en Luke Deering. Samen lanceren zij Lup via Kickstarter.com, een zeer grote speler op het gebied van crowdfunding.

En daar begint het avontuur; mensen kunnen voor een bepaalde tijd een toezegging doen, variërend van 15 dollar tot 7.500 dollar. Als het totale bedrag dat nodig is toegezegd wordt, gaat het hele proces van start. Naar gelang wat je toezegt ontvang je enkele incentives. Dit varieert weer van een tech pack over het ontstaan van de schoen tot een zakenreis naar de prodcutielocatie in China. Maar waar het echt om draait is de schoen zelf!

Vanaf 75 dollar (en natuurlijk mag je meer toezeggen) ontvang je een paar Lups, en speciaal voor deze lancering zijn er drie designs beschikbaar die hierna niet meer terugkomen. Je kunt kiezen uit een grijze sweatpant body met lichtblauwe zool, een beige suède met lichtgroene zool, en mijn persoonlijke favoriet; de zwarte denim body met witte zool.

Ik word altijd gelukkig van zulke projecten en zie het merk graag haar lancering maken via crowdfunding, help je mee?

Tags from the story
, , ,
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.