De Lytro

de lytro

Ik noem het een revolutie in digitale fotografie, de Lytro. Een uniek apparaat met een eveneens unieke functie. Het is namelijk een digitale lichtveldcamera, wat de gebruiker in staat stelt de foto achteraf scherp te stellen.

Tijdens het maken van een foto neemt de Lytro meerdere informatie in zich op. Zo komt niet alleen kleur en lichtintensiteit door, maar neemt het apparaat ook de lichtrichting mee. Een van de voordelen van al deze functies is dat je niet hoeft te wachten tot de camera scherp stelt, je kan dus lekker foto’s maken en ze achteraf met een druk op de knop scherpstellen!

Ook over het design van de Lytro is nagedacht, naast dat hij erg minimalistisch is heeft hij ook een enigszins rare vorm voor een consumenten camera. Dit is wat mij betreft op zichzelf al een recipe for success. De Lytro komt met een klein lcd touchscreen op de achterkant, waar je enkele instellingen kunt vinden alsmede je gemaakte foto’s en de software om foto’s scherp te stellen

De Lytro is helaas pas beschikbaar vanaf $399. Hiervoor heb je dan wel een blauw of zilveren Lytro en 8GB flashgeheugen. Oordeel zelf!

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.