Crockett & Jones the Movie,

crockett jones the movie

Bijna 7 minuten aan beelden van het walhalla; de fabriek waar Crockett & Jones hun Handgrade en Benchgrade maakt. De fijnste lappen leer en suède worden bruut maar met uiterste precisie versneden en gevormd tot wel heel fijne schoenen. Zelf bestaat de helft van mijn schoencollectie uit C&J schoenen, van oxfords tot penny loafers, van zwart tot bruin, ik hoef dus niet te zeggen dat C&J dé nette herenschoen to go is voor mij. En juist daarom deel ik dit maar wat graag met jullie.

Alles van het proces komt voorbij, en het is 7 minuten vermakelijk kijken naar hoe veel werk er in een schoen zit. De Goodyear welted zolen, de met de hand gepoetste uppers, en natuurlijk niet te vergeten de immense aandacht voor alle details. Dit is schoenen maken op z’n best.

Je koopt Crockett & Jones onder andere bij Zwartjes.

Tags from the story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.