Roetz Vigour,

We knallen weer even een stukje Hollands Glorie door je beeldbuis. Roetz uit Amsterdam brengt ons met hun Vigour een hommage aan de eeuw oude Vestige. Als een van de eerste hybrides was de Vestige een combinatie van een stadsfiets en een renfiets. Deze hybride werd ooit een halfrenner genoemd. Geïnteresseerd? Het wordt nog mooier.

Roetz uit Amsterdam vond die historie vet, maar bedacht dat een verhaaltje alleen niet voldoende kan zijn om een beetje waarde aan een merk te hangen. En dus hebben ze ook een bijzondere wijze van produceren in gebruik genomen. Fietsenmakers zijn schaars, dus dan moet je maar eigen fietsenmakers gaan opleiden. Dit doen ze in de sociale werkplaats waar deze Roetz fietsen gemaakt worden. Yep, dus nu heeft het merk historie en bouwt het ook nog op een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat hebben wij er aan? Wat dacht je van het helemaal kunnen customizen van de looks van je fiets. Oh ja, wist je dat de frames ook nog eens uit de recycling komen? Woordgrappen genoeg om hier mee te kunnen maken. Anyways, deze fietsen zijn vet, ze ogen gruwelijk en met het kopen van een Roetz verricht je ook nog een goeie daad. Win win noemen we dat. Meer info? Check het hier: Roetz.

Roetz

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.