Gregor Christiaans – Iron man, doe ff normaal!!

ECB Crop

Gregor Christiaans, gediplomeerd olijfolie proever en eigenaar van horeca groothandel Olijfbedrijf, geeft iedere twee weken zijn blik op de wereld. Deze keer als toeschouwer bij de Iron Man in Frankfurt. Een evenement met gekken, maar uiteraard valt er over Frankfurt genoeg te zeggen; Het woord is aan Gregor.

Kent u dat? 3,8 km zwemmen, dan 180 km fietsen en nog een stukje rennen; zeg een marathonnetje….. Inderdaad, een triathlon. Maar niet zo maar één, nee, de Iron Man in Frankfurt. Hij werd weer gehouden deze maand. Ik begrijp vaak niet waar onze redacteur Camiel het over heeft als hij weer met passie praat over sneakers, Nikes and whatever. Maar deze atleten weten daar wel raad mee. Tot in de puntjes zijn de fietsen, Speedo broekjes, zweetbandjes en inderdaad, sportschoenen georganiseerd. Mafketels zijn het, complete idioten. Maar gaaf! Ik heb als toeschouwer nog nooit zo genoten. Met vier vrienden op de motor naar Frankfurt. Prachtige stad trouwens. Gaat volgens mij goed in Europa want de glazen toren van de ECB In aanbouw mag er wezen.

ECB

 

Wij overnachtten in een bijzonder pittoresk dorpje, Hünerfratselfrutsel, of zo iets. Blijken we met de neus in de boter te vallen. De triathlon karavaan trekt vlak voor ons hotel langs. Een opgaande helling met kinderkopjes. Met de niet mis te verstane bijnaam: The Hell. En inderdaad, er komen wat zwoegers voorbij. Behalve de eerste paar Goden, want dat zijn het, Goden. Die komen namelijk met een rotgang ‘the hell’ over denderen. ‘Hell yeah!’ Maar goed, na een paar kilometer zwemmen en 180 kilometer fietsen hoef je nog maar één dingetje te doen. Beetje lopen. 5 km? 10? 20? Nee joh. Een complete marathon! Hou op zeg.

Iron Man

 

Twee dagen op de motor touren door bossen en over heuvels en platliggen in haarspeldbochten waren al enorm vermoeiend. Geen zitvlees meer over. Alleen al denken aan die loop afstand. Doe effe normaal! Mafketels zijn het die triatleten. Maar ongelooflijk, wat een schoonheid. Die mannen en vrouwen, op hun blitse schoenen, zwetend, zwoegend, soms strompelend met spuug over mond en kin. Afzien in alle opzichten. Vijf uur lang heb ik ademloos naar de lopers gekeken. Vijf uur.Duurde wel lang hoor, zo’ n marathon kijken. Gelukkig was er een ‘Bier und Würstl’ stand en een dj in de buurt. Met verzoeknummertjes. Leuk hoor. Alle respect voor die mannen en vrouwen. Ik ben geïnspireerd en wellicht ook gemotiveerd om nu eindelijk iets te doen aan die extra kilo’s. Wat zegt u? Nee joh, niet om een triathlon te zwemmen/fietsen/lopen. Maar om een paar van die flitsende nieuwe Nike’s Runner Max 120zero gravity blablabla te kopen. Heb ik tenminste geen zere voeten bij de volgende Iron Man. Als toeschouwer wel te verstaan.

Iron Man Toeschouwer

Auf wiedersehen!

6 Comments

  • Vroeger, Toen ik jong was….. Een kwart thriathlon Vond ik heftig! Wat een Helden

  • Wat een pokke afstand moet dat zijn en wat een formIdabele prestatie!! Het was namelijk niet de eerste kEer dat de vier mannen, ieder tussen twee wielen zo’n gestoorde afstand hebben afgelegd om mij m’n km- tjes te zien Maken tijdens een triathlon. En geloof me, aan mijn kM-tjes ben ik gewend, dag in, dag uit. Maar wat deze mannen eens per jaar klaarmaken kwa afstand op de opgevoerde, ronkende, blinkende en sexy solexen, moet een ware beproeving zijn. Vier dagen bratwurst, bier und pommes

  • …..is dan ook meer dan een verdiend loon!!!

    Mannen en Greg, mooi dat jullie er weer bij waren. Tot snel voor de evaluatie in Chillegom. A3

  • Bij het lezen van het verslag wordt ik al moe als ik aan al die inspanning denk.
    Petje af voor deze prestatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.