Japan: Unleash the Pilgrim

gorilli

Willem is gegrepen door de magie van Japan. Hij schrijft voor OurBubble over alles Japans. De verborgen schateen van Japan, de historie van fashion in Japan, tot aan de wir war van shop straten in Tokyo. Vandaag neemt die ons mee op zoek naar Japanse labels in de Nedelrandse winkels. 

Je moet goed zoeken. Dat geef ik direct toe. En als je toevallig in Oost Groningen woont, moet je er helemaal voor naar Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Wat je terugkrijgt voor die pakweg 300 kilometer reizen? Simpelweg de mooiste kleren en gadgets die door fetisjisten in elkaar zijn gezet. Het is een stuk overzichtelijker om je door de randstad te gidsen, dan door de straten van Tokyo. En daarnaast werkt je 3G en GPS hier waarschijnlijk een stuk beter. Let’s start!

De meeste retailers denken niet als eerste aan het voeren van Japanse merken; het is vaak een crime een agent te vinden die meer dan drie woorden Engels spreekt, en heb je er eindelijk eentje, dan krijg je vervolgens een waslijst aan eisen waaraan je winkel moet voldoen. Wie het toch aandurft heeft te maken met een schommelende yen, waardoor het soms meer lijkt op koersspeculatie, dan het daadwerkelijk inkopen van kleding.

Verreweg het grootste aanbod van Japanse kleding vind je in onze hoofdstad Amsterdam. Verspreid over negen winkels is er een mooi aanbod, dat zich kan meten met steden als Antwerpen of Kopenhagen. Onderaan deze post heb ik ook een adressenlijst gezet, mocht deze blog de pelgrim in je losmaken. Een van mijn persoonlijke favorieten, en een winkel die nog niet zo lang in Amsterdam zit, is F.O.U.R. op de P.C. Hooftstraat. Kom je er alleen voor de Japanse merken kan je direct doorlopen naar de kelder. Ze verkopen er exclusief voor Nederland WTAPS en Neighborhood. On top of this hebben ze ook veel kleren van Bedwin en een ruime selectie verzorgingsproducten van Hiroshi Fujiwara’s retaW. In de buurt van het Waterlooplein zit – ondergronds – een andere favoriet; 290 Square Meters. Alleen een roestig bordje verraadt de aanwezigheid. 290 verkoopt exclusief Nanamica, en dat is best wel uniek. Zowel de tassen als de jassen zijn een trip naar het centrum van Amsterdam meer dan waard.

--

Noem je Japan en Amsterdam ontkom je niet aan Tenue de Nîmes;100% zeker de beste jeanswinkel van Nederland. Je kunt er Japanse denims kopen van Momotaro, Big John en Pure Blue Japan. Superaardig personeel dat meer weet van denim, dan een Keurslager van z’n vlees. Mis deze niet!

tenuedenimes

Ondanks dat ik Rotterdam en Den Haag een stuk minder goed ken dan Amsterdam, heb ik in beide steden inmiddels een adresje voor Japanse merken. In Rotterdam zit Gorilli, een conceptstore die ooit de eerste was in ons land om Billionaire Boys Club te verkopen toen het nog in handen was van Nigo en Pharrell. Op dit moment verkopen ze de PLAY lijn van Comme des Garcons en de allerlaatste collectie ooit van Original Fake (inclusief een selectie hele heftige collectors toys). Pakweg 25 kilometer naar het noordwesten vind je in Den Haag de winkel Concrete op de Papestraat. In de rekken hier onder andere Bedwin, Mr. Bathing Ape en Haversack. Daarnaast is de eigenaar van Concrete een fervent verzamelaar van de populaire Japanse Medicom Toys, en dit virus probeert hij over te brengen op zijn klanten.

gorilli

Ik waarschuw je al wel vast, zorg dat je creditcard een goede limiet heeft, of dat je een sugardaddy meeneemt. Japanse kleding is gewoon duur. De kunst is door de prijs heen te kijken en een mooi item te kopen dat je iedere keer als je het draagt een diep “fuck me” gevoel geeft. Have fun!

290 Square Meters: Houtkoperdwarsstraat 3, Amsterdam
(o.a. Nanamica en Porter)

Carmacoma: Nieuwe Spiegelstraat 7, Amsterdam
(o.a. Undercover)

Cowboys 2 Catwalk: Utrechtsestraat 107, Amsterdam
(o.a. Junya Watanabe, Comme des Garcons, Comme des Garcons Homme Plus)

Ennu: Cornelis Schuystraat 15, Amsterdam
(o.a. Junya Watanabe en Visvim)

F.O.U.R: P.C. Hooftstraat 127, Amsterdam
(o.a. WTAPS, Neighborhood, Bedwin, retaW)

Reflect: Honthorststraat 1, Amsterdam
(o.a. Yohji Yamamoto, Tsumori Chisato)

Gorilli: Oppert 296-298, Rotterdam
(o.a. Comme des Garcons Play en Original Fake)

Concrete: Papestraat 17, Den Haag
(o.a. Bedwin, Mr. Bathing Ape en Haversack)

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.