Red Wing Amsterdam 3 Jaar,

Red Wing AMS Years Detail

Afgelopen vrijdag was er een bescheiden feestje in de Reestraat, op nummer 15. Yep, dat is waar nu 3 jaar lang de Red Wing AMS shop te vinden is. Ik mag toch hopen dat je die shop ondertussen al eens bezocht hebt, zo niet, ga je schamen. Het ding is, deze shop is niet enkel een plek waar Red Wings verkocht worden. Hell no, dit is veel meer dan dat.

Die gasten die daar werken zijn helemaal leip van alles wat Red Wing is. Serieus, afgelopen vrijdag kwam er een trouwe Red Wing fan met een belachelijk oud paar versleten boots, en er viel dus een stilte. De muziek werd nog net niet uit gezet, maar 5 man stonden om een paar volledig vergane schoenen heen te kijken hoe mooi het paartje versleten was. Voor dat soort lui kan je alleen maar respect hebben. Zoveel liefde voor de materie die ze verkopen. Naast de nodige nieuwe schoenen op display, vindt je her en der door de shop volledig in- en afgedragen Red Wings. Erg gaaf, alles voor de patina. Ook vet achter in de shop een rek met schoenen welke na jaren retour komen voor een nieuwe zool. Niets is mooier dan een versleten boot met een gloednieuwe zool. Serieus, weinig in schoenenland kan daar tegen op. Check het in de foto’s om het te begrijpen.

Overigens afgelopen vrijdag waren er belachelijk veel schoenen in slechts 2 modellen op display, de Oro Legacy 875 en 877. Deze respectievelijk 6″ en 8″ Moc Toe boots zijn weer in die klassieke Oro Legacy kleurencombo beschikbaar. Dus die winkel lag vrijdagavond propvol met deze schoenen. Check hun site even om te zien welke modellen er normaal nog meer op display zijn.

Anyways, Red Wing Amsterdam zit al weer 3 jaar in de Reestraat en dat moest gevierd worden. Tattoo Job was aanwezig om de Red Wings van mensen van vers inkt te voorzien. Een concept wat fucking simpel is als je er over nadenkt, maar kom er maar op. Dikke props voor die actie! Sowieso weet Job aardige plaatjes te maken, maar dat geheel terzijde. Er was bier, er werden hamburgers rondgedeeld, schoenen in overvloed, hardcore fans op Harley’s die door de Reestraat bliezen en veel zon. Ik heb me kostelijk vermaakt. Omdat ik simpelweg te veel plaatjes heb geschoten en geen keuze kon maken, zijn hieronder het gros van de foto’s terug te vinden. Zoals je ziet, het was gezellig. Op naar het 5 jarig jubileum heren!

 

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.