Sound of Honda- 1989 Senna Suzuka,

Ayrton Senna

Pffff, gooit Honda even een reclame filmpje het wereldwijdeweb op. Een ode aan wellicht het meest perfecte rondje Formule 1 ooit. Groot fan van deze sport was ik. Ik heb nooit echt helden gehad, maar de Ayrton Senna da Silva was voor mij een regelrechte held. Althans, tot hij in ’93 besloot McLaren te verlaten voor Williams. Het seizoen ’94 zou ook een werkelijk rampjaar worden.

Op 1 Mei 1994 was met 1 knal het hele nut van de Formule 1 voor mij verdwenen. Die verdomde Williams werd Senna fataal. In de Tamburello bocht op het circuit van San Marino ging het helemaal mis. Na die crash zette ik de TV uit en wist ik genoeg. Tot op de dag van vandaag trek ik het niet als er een Alfa 33 Imola voor me rijdt met een afbeelding van het circuit achterop, maar dat terzijde. Ook heb ik na die crash nooit meer een hele wedstrijd afgekeken.

Senna was in de jaren negentig nauw betrokken bij alles wat Honda was. En Honda, zij eren hem dit jaar met onderstaand filmpje. Een herbeleving van wat door velen als het beste rondje Formule1 ooit wordt beschouwd. Gereden tijdens de Grand Prix van Suzuka, Japan. Senna moest winnen om voor te komen op Prost in het kampioenschap. Na een crash met beide, kon Senna dankzij hulp van de marshalls door. Prost lag eruit, Senna moest volle bak aan de slag om de eerste plaats en daarmee het kampioenschap te halen. En fucking hell, wat een race was dat. Hij redde het. Echter werd hij na de race geschrapt uit de uitslag. Na de aanvaring met Prost zou hij onreglementair een chicane overgeslagen hebben. Weg 1ste plek, weg kampioenschap. Een ode aan die inhaalrace en het perfecte rondje wat hij daar reed, is door Honda tamelijk briljant op beeld gezet.

En hier een stuk beeldmateriaal uit 1989, kolere wat was die sport toen nog vet! Suadade Senna!

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.