Lee 101 Rider Otter Wax,

Lee  Otter Wax Detail

Lee en Otter Wax, briljant! Ooit rond 1999 kocht ik een Levi’s Engineered broek die behandeld was met een coating om zo het feest van de milleniumwisseling te kunnen doorstaan. Die denim was waterproof zeg maar. Jaren later kwam Levi’s met allemaal high tech goedjes aan zetten en brachten ze ons de commuter lijn. Leuk, maar Lee pakt het traditioneler aan.

Lee komt in hun Lee 101 colletie met een heerlijke Rider Jeans van 13.5oz denim uit de Kahaira fabriek in Japan. En zij verzenden deze denim met een blok Otter Wax. Je weet wel, dat spul waar mensen hun wax jassen en camera tassen waterdicht mee maken. Het idee, wax je dry denim voor je hem voor het eerst rockt en ga waterdicht de herfst door. Ik gok dat de denim dankzij die wax behandelen ook wel heel bijzonder gaat leven. Raad ik alleen wel af om deze denim in de zomer op het strand te rocken als de wax coating nog aanwezig is. Dat wordt natuurlijk een magneet voor zand. Lee101, mocht je meelezen, ik ben wel in voor een projectje, maat 34 graag. Of anders check ik OiPolloi wel, daar ligt die gewoon op voorraad.

Lee 101 Otter Wax

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.