Spiewak Waxed N3b Snorkel Jacket,

Spiewak Nb Waxed Snorkel Parka Detail

Wat ben ik blij met een label als Spiewak. Ze blijven gewoon continu pompen met klassiekers. Ook dit jaar hebben ze weer de N3b Snorkel Parka in de collectie opgenomen. En thank god, ook de waxed versie is verkrijgbaar. Deze is toch een stuk vetter dan de glimmende nylon variant. Deze rammer is perfect voor die horrorwinter waar we nu alweer voor gewaarschuwd worden.

De originele N3b Parka stamt uit de jaren ’50. Deze werd toen voor het Amerikaanse leger gemaakt ter aanvulling op de kortere N2b jas. De jas moest de soldaten warm houden bij tempreaturen van -50 graden Celsius. Deze unit van Spiewak is meer dan voldoende voor onze Hollandse kou overigens. De wax coating maakt hem waterafstotend. De wollen voering houd je lichaam lekker warm en de jas van een coyote zorgt ervoor dat je hoofd er ook warmpjes bij zit. Niet dat ik bont wil promoten, maar helaas een faux fur variant is weer niet verkrijgbaar in een waxed variant. Je moet alleen uitkijken voor de potten verf van dierenactivisten wanneer je door de stad loopt, die wax laag houd je droog, maar die vlekken gaan er lastig uit. Je vindt deze jas op voorraad bij onze vrienden van Need Supply.

Spiewak N3b Waxed Snorkel Parka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.