Red Wing Ice Cutter Boots,

Red Wing Ice Cutter Boots Detail

Een paar jaar terug schreef Zuid77 over zijn top 5 van winterse boots. Wanneer hij deze lijst dit jaar weer zou samenstellen weet ik zeker dat dit de nummer 1 boots zouden zijn. De Red Wing Ice Cutter. De naam van de schoen alleen al is genoeg voor de hoofdprijs. Maar als je dan ziet hoe de schoen gemaakt is, dan weet je dat die jouw absolute must have voor de winter is.

Nu zal je over het algemeen al niet snel koude en natte voeten krijgen in een paartje Red Wing Boots, maar deze Ice Cutters overtreffen alles. Het is een schoentje uit de Heritage lijn van Red Wing. De naam is een eerbetoon aan een beroep waarvoor je bij geen ROC een opleiding voor kan krijg, Icemen. De Icemen haalde vroeger dikke blokken ijs uit de bevroren wateren om in hun provisorisch geïsoleerde vrieshuizen te leggen. Deze werden door middel van de grote blokken ijs voor seizoenen gekoeld.

Hadden zij destijds deze boots van Red Wing gehad, dan waren ze verzekerd van warme en droge voeten. De boots zijn gemaakt van een heerlijk soepel leder en gezet op een robuuste Vibram zool. De voering is van vilt en het voetbed van 100% wol. En zo hou jij dus droge, warme voeten in de winter en zorg je dat je alle bevroren straten zonder glijden oversteekt. Je kan ze vinden bij END, maar uiteraard ook bij Red Wing Amsterdam.

Red Wing Ice Cutter Boots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.