Red Wing x Tenue de Nîmes,

Red Wing TDN detail

Juist ja, wat doe je als je de beste denimshop in Amsterdam bent en 5 jaar bestaat? Je kan natuurlijk een collab met een denim label droppen, maar dat doen bloggers tegenwoordig zelf al. Dus je duikt je archiefbeelden in. Vervolgens spot je daar dat van ruim 50% van alle foto’s waarop een schoen te vinden was, de schoen in kwestie een Red Wing 6″ Moc Toe betrof. 

Het onderwerp is dan gevonden, maar hoe geef je dat dan weer die unieke denim twist. Hoe laat je merken dat er geen bloed maar indigo door je aderen loopt? Indigo zei je?..  Juist ja. Je besteld dan dus een 50 paar ongeverfde Red Wing Moc Toe modellen in de States, laat ze shippen naar Japan om ze daar te verfen met indigo in het Mekka van denimaanbidders, Rampuya. Je laat door hun ook een draagzak voor de schoenen ontwikkelen, leuk voor erbij. En bam, daar heb je dan deze schitterend rauwe blauwe working boots. Fucking briljant idee! En voor schoenen welke een wereldreis hebben afgelegd alvorens ze in de shop terecht zijn gekomen en waarvan je weet dat het über gelimiteerd is, valt de prijs nog alles mee. Tenue de Nîmes van harte met de 5 jaar. Op naar de volgende vijf!

Red Wing x TDN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.