Alpina Geneve Startimer Pilot Automatic Chrono,

Alpine Startimer Automatic Chrono Detail

Het is bijna een volzin de naam van deze briljante klok. Maar in sommige gevallen zeik ik gewoon niet over een lange naam. Zeker niet wanneer het eind product zo geniaal is als deze klok. De Alpina Geneve Startimer Pilot Automatic Chronograph kan zo maar eens de heilige gralen status overgenomen in mijn speurtocht naar de perfecte klok.

Alpina kent een rijke historie, dat wil zo veel zeggen als, die gasten maken al klokkies sinds 1883. Yep dit is bijna het oudste merk waar ik ooit overgeschreven heb. Gek genoeg ken ik Alpina nog maar een week of wat. Ik spotte een vette klok in mijn Insta Timeline en wilde er meteen meer van weten. Zal je altijd zien dat die foto geschoten was door een PR buro en nu wil het geval dat ik weleens wat heen en weer mail met PR buro’s.

Dus de herkomst van de klok was zo gevonden. De adviesverkoopprijs voor deze schitterende klok ook, en ik moet zeggen, die valt mij nog alles mee. Voor net boven de 2K koop je een klok welke je minder ziet dan een Sub en welke ook gewoon volledig Zwitsers is. De klokken zijn online te koop, maar beter ga je even langs een van de juweliers welke Alpina verkopen. Een klok kan je altijd beter even om de pols proberen voor je hem koopt, maar dat is slechts mijn bescheiden mening.

Alpine Startimer Automatic Chrono