Nike Air Max Triax 94 OG,

Nike Air Max Triax Detail

Van die sporadische momenten dat je een vet schoentje vindt bij ASOS. En ere wie ere toe komt, ik had ze nog niet bij een andere shop gespot. Op zijn minst vreemd te noemen, daar het toch een redelijk geslaagde retro van een minder geslaagde klassieker is. De Air Max Triax 94 kwam uit in een overgangsperiode van Nike.

Alles voor 1994 kende vrij standaard de combi van leder en mesh of su├Ęde en mesh, klassiek en niets mis mee. Na 1994 besloot Nike het over een meer high tech boeg te gooien. Ook niet slecht, in tegendeel, de Max 95 en 97 zijn nog steeds favorieten. De Nike Air Max Triax 94 is de lijm die beide periodes aan elkaar plakt. Standaard leder en mesh in een mix met een wat vooruitstrevendere shape. Latere re-releases waren altijd kut, lelijke kleurencombo’s en slechte materialen. Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van dit model, dropt Nike ineens een OG colorway. En uitgerekend bij ASOS spotte ik ze voor het eerst.

Nike Air Max Triax 94