Levi’s Vintage Clothing 551Z Dry Denim,

LVC Z Detail

Jawel, dit is precies niet de broek welke ik aanraad om te dragen met die Alden Boots van vanmorgen. Neemt niet weg dat het een uiterst prima denim is van het oh zo geliefde Levi’s Vintage Clothing. Natuurlijk betaal je voor dit label de hoofdprijs, maar die copywriters van Levi’s moeten ook gewoon betaald worden.

Nee gelul, dit is een prima bang for a buck. Een lap pre-shrunk 14oz uit de prima Cone Mills koker. Helemaal niets mis mee. De 551Z waar deze broek op gebaseerd is komt uit 1962. Vijf jaar later ging Levi’s goochelen met getallen en werd de 551Z een 505. Yep, die broek kennen we nog steeds. De Z in de naam geeft aan dat de denim een ritssluiting kent. Iets wat Levi’s ooit voor het eerst toepaste op denims om ook modemensen aan de Oostkust van Amerika een plezier te doen. Uiteraard prijkt op de Red Tab van deze broek de kenmerkende E tussen de L en de VI’S. Zoals het hoort. De broek ligt op voorraad bij Mr Porter.

LVC 551Z

Tags from the story
,