CP Company Goggle Jacket,

CP Company Goggle Jacket Detail

Wederom een stuk over een jassie dat wellicht door een bijzondere associatie niet direct door iedereen interessant gevonden wordt. Laten we de angel er maar meteen uit trekken, nee deze jas is niet gemaakt voor hooligans maar ja deze jas wordt wel veel gedragen door hooligans. En op zich is dat niet gek, de ingebouwde goggles maken het makkelijker om redelijk onherkenbaar een bushokje of rivaliserende firm in elkaar te stampen.

Deze jas is echter in de oudheid ontwikkelt voor de deelnemers aan de Mille Miglia, een rally van Brescia naar Rome en weer terug. Deze jas moest de bestuurders van de open wagens beschermen tegen de elementen. We hebben het hier over tijden waarin het dragen van een helm nog niet echt uitgevonden was. De zakken her en der op de jas hadden destijds ook allemaal een praktisch nut. En als we dan toch collectief die Barbour International motorjassen vet vinden, waarom zouden we gaan haten op het equivalent van deze jas voor autorijders? Precies, ik zag die reden ook niet. En helemaal niet toen ik deze off white versie bij Aphrodite 1994 binnen zag komen. Historie in een prima uitvoering voor de lente.

CP Company Goggle Jacket

0 replies on “CP Company Goggle Jacket,”