Gin & Tonic bij The Harbour Club,

Header

Afgelopen donderdag werden we uitgenodigd door The Harbour Club om mee te gaan op een boottocht door Amsterdam. Een tocht welke geheel in het kader stond van Gin & Tonic. Dit zal volgens velen de hit gaan worden deze zomer. Weg met die witte wijn, prosecco en cocktails. Gewoon oeroude Gin & Tonic.

En dat deze combinatie oeroud is werd ons tijdens de boottocht uitgebreid verteld door een man die door het leven gaat als Mr. Cocktail. De hele historie van de Gin werd uit de doeken gedaan. En dat dit drankje een stukje historie van Hollands Glorie kent is een van die feiten welke wij uiteraard moesten noteren. Dat de Engelsen onze alcoholische versnapering volledig onder handen hebben genomen en tot de Gin zoals we die nu kennen hebben omgetoverd nemen we even voor lief.

Nieuw voor ons tijdens deze tocht was het belang van de juiste Tonic in de mix. Op zich niet gek, je pleurt immers ook geen diesel in je Maserati, maar toch. Tijdens de toer welke je al enigszins hebt kunnen volgen via ons Instagram account kregen we 7 verschillende Gin & Tonic combinaties voor de kiezen. Een mirakel dat na deze dosis niemand van boord gevallen is, maar dat terzijde. Niet alleen werd er flink afgewisseld in soorten Gins, maar ook verschillende Tonics waren aanwezig. Onze persoonlijke favoriet was de variatie met een Gin van Duitse komaf, Monkey47, in de mix met een Tonic van Fever Tree in een glas met veel ijs een braam en een stengel sereh. Een wonderlijke combinatie welke serieus beter smaakt dan de gemiddeld Gordons met Royal Club.

Monkey47

7 glazen Gin & Tonic doe je niet op een nuchtere maag en gezien het hele evenement door The Harbour Club was geïnitieerd leverde zij ook prima versnaperingen tussen de dranken door. Zoals eerder al eens over The Harbour Club beschreven, kunnen ze dat prima. De tocht eindigde waar anders dan in The Harbour Club zelf, waar we getrakteerd werden op oesters, kreeftensoep, Sushi en meer. Daar kregen we ook de Gin & Tonic kaart te zien van het etablissement. En verdomme, nog minstens 13 soorten Gin & Tonic hebben we niet geproefd.

Sylvius

 

Eerlijk is eerlijk, vooraf hadden we niet verwacht dat Gin & Tonic echt de moeite waard zou zijn, maar na deze dag geloven we dat dit prima het zomerdrankje van 2014 kan worden. Mocht je ons niet op ons woord geloven dan een kleine tip. The Harbour Club heeft vanaf heden iedere vrijdag de Thank God it’s Gin & Tonic Friday. Vanaf 17:00 tot 19:00 serveren ze hier 2 Gin & Tonics voor de prijs van 1. Wanneer je vanaf nu iedere vrijdag die kant op gaat voor je vrijmibo dan zal je halverwege juni alle verschillende varianten in & Tonic geproefd kunnen hebben. Precies op tijd voor de zomer, zodat jij de hele zomer lang je vrienden de ultieme mix kan voorschotelen tijdens de barbecue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.