Nike x Pigalle Collection,

Nike Pigalle Thumb

Nietsvermoedend zat ik een beetje door mijn Whatsapp berichten heen te struinen toen onze frequente  gast schrijver Sir Mikey Snaps mij even de Pigalle x Nike Collection onder de neus wreef. Ik zal je zeggen, Sir Mikey Snaps is dus de enige persoon die ik ken zonder Nikes. Sterker nog, ik denk dat dit de enige man onder de 30 is die nog nooit een paartje Nikes heeft gehad. En uitgerekend hij komt even met de laatste beelden van de Pigalle x Nike collectie op de proppen.

Reden te meer om toch eens een kijkje te gaan nemen op de wondere wereld van Google om te zien of er meer info over deze collectie te vinden is. En jawel, bij Style.com hebben ze de primeur om wat shots te laten zien van de collectie. De jerseys, de shorts en de basketballen zijn leuk, maar voor mij draait het toch echt om de twee Air Forces welke in deze collectie zijn opgenomen. De Air Force High en de Air Force Low. Beide van een paar premium lappen leder, beiden bewerkt met een wax om de schoen al vast wat patina te geven. Het type patine dat je verwacht bij een Corthay, Santoni of Magnanni. Niet het type patina wat gebruikelijk is bij Nike. En dat is nu precies wat deze schoen zo vet maakt.

Ik denk dat Pigalle heeft gekeken naar hoe Filling Pieces hun filosofie gedefinieerd heeft. Het gat vullen tussen high fashion en streetwear. Deze Nike x Pigalle schoenen vullen het gat op tussen menswear en streetwear. Vooral de Air Force High is een schoonheid geworden. Wanneer ze droppen en waar? Houdt daarvoor de Facebook page van Pigalle in de gaten, maar een zekerheidje is dat ze weer tegen hoofdprijzen door resellers aangeboden zullen gaan worden op eBay. Zo gaan die dingen tegenwoordig.

Nike x Pigalle Air Force High

Nike x Pigalle Air Force Low

 

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.