Alden #8 Cordovan Tassel Loafer,

Alden Cordovan Tasselloafer Header Crop

Wanneer je snel bankroet wilt gaan, moet je even te lang op de site van Frans Boone blijven browsen. Verdomme wat heeft die kerel een prachtige collectie. Als je echt haast hebt met failliet gaan, moet je meteen even de Alden hoek aanklikken op de site. Daar vond ik onder andere deze godsgruwelijk vette schoen.

Dit is prep, dit is Ivy, dit is een holy grail. Met een Tassel Loafer onder een chino of grijs flannelen pak ben je per definitie een baas. Wanneer de loafer dan van Alden is en gemaakt is van het heerlijke kleurnummer acht Shell Cordovan, pfff. Oké Ankie van Grunsven zal niet blij van je lap paardenleder aan de voeten worden, maar who gives a fuck.

De prijs van een normaal paartje Aldens is standaard hoog. Wanneer je dan gaat voor een paartje van dit Cordovan leder kan je er meteen 2 a 300 euro bovenop gooien. Dit komt simpel door het gegeven dat je voor 1 paar schoenen 1 heel paard nodig hebt. In tegenstelling tot een koe is bij het paard een stuk minder huid geschikt voor lederbewerking. Alleen de kont van een paard is goed genoeg om te verwerken tot een paar schoenen. Maar wees gerust, de meeste leerlooiers laten niet specifiek paarden fokken voor een paar schoenen. 9 van de 10 keer zijn het paarden die voor een sport of landbewerking misbruikt zijn en hiervoor niet meer goed genoeg zijn. Afgekeurde paarden maken een prima paar schoenen. Ja, 581 karakters om je weer even met de neus op de feiten te drukken van waar een goed paar schoenen vandaan komt.

Terug naar dit specifieke paartje. De Tassel Loafer is een klassieker. Een schoen welke zeker niet door iedereen begrepen, laat staan gedragen wordt. Maar kolere wat is die mooi. De leest van deze schoen is voor Alden begrippen nog redelijk puntig. Maar het is zeker geen dolfijnenneus als een Santoni, integendeel. Dit is een flamboyante schoen voor beschaafde mensen. Je kan ze scoren bij Frans Boone.

Alden Cordovan Tasselloafer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.