Meyba Jogger,

Meyba Thumb

Zo heel af en toe komt er een nieuw oud merk voorbij waar ik dan toch weer blij van word. Meyba is zo’n nieuw oud merk. Meyba komt van origine uit Barcelona. Gestart ergens in 1940 met zwembroeken en schoenen. Jaren later schopten ze het tot hoofdsponsor van FC Barcelona. In de tijden van het originele Dreamteam van Barca, je weet wel met Koeman en het oranje uitshirt, prijkte er een M op de rechterborst van het shirt. Die M was van Meyba.

Zij waren destijds verantwoordelijk voor de kleding en schoenen van FC Barcelona. Het is na die glorie jaren even stil geweest rond dit sympathieke merk. Maar deze zomer komen ze terug als nooit tevoren. Met, hoe kan het ook anders, zwembroeken en schoenen. Ze hebben meerdere modelletjes bij Meyba, maar vooral de Jogger vind ik erg interessant. Deze komt in verschillende kleurencombinaties. Mijn persoonlijke voorkeur is deze grijs su├Ęde versie met side panels van ribstop nylon en uiteraard de M als logo. Bij het zoveeljarig bestaan van seventyfive in Rotterdam spotte ik de volledige collectie op voorraad. Andere verkooppunten zijn mij onbekend. Maar gelukkig is daar altijd nog hun eigen Meyba webshop.

Meyba Jogger Grey

 

 

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.