Grenson Nathan Monk Strap,

Grenson Nathan Header Crop

Grenson is by far een van mijn favoriete schoenenmerken van het moment. Het label is namelijk redelijk betaalbaar, zeker wanneer je de kwaliteit van de schoenen bekijkt. De constructie is gewoon dik dik in orde. Oké, de betaalbare range schoenen van Grenson die je overal ziet is niet in de UK in elkaar geklust door de Engelse blue collar. Maar dat mag de pret niet drukken.

Grenson kent verschillende gradaties inhun schoenen range. De G-two lijn, waar de meeste schoenen van Grenson in de prijsklasse van 250-400 euro in vallen, zijn gefabriceerd in India. Dit alles overigens wel op de leesten welke in de UK zijn gemaakt, van het leder wat in de UK is uitgezocht, met de patronen welke in de UK zijn gemaakt en uitvoerig aan een quality inspection in de UK onderworpen. Neemt niet weg dat deze G-Two lijn geen Made in UK stempel met zich meedraagt. Mocht je dat willen, dan moet je de G-One of hoger van Grenson kopen, of gewoon gaan shoppen bij Tricker’s. Echter moet je in die gevallen altijd een stuk meer centen meenemen.

Anyways, de Grenson Nathan waar ik het hier over wilde hebben is een schoen uit die G-Two lijn. De Nathan is een Monk Strap schoen op een Goodyear welted zool. De schoen is redelijk rond en klassiek Brits. Zeg maar precies het tegenovergestelde van die Dolfijnneuzen welke je bij Santoni vindt en waar iedere gladjakker rond de Zuid-as mee loopt. Met andere woorden, deze schoen is precies goed. De Monk Strap was overigens nog een ontbrekende schoenvariant in de Grenson collectie en ik ben erg blij dat die dit seizoen is toegevoegd. Check de schoen bij END en rock ze met een goed grijs flannel pak.

Grenson Nathan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.