Nike Tiempo ’94,

Nike Tiempo  Header Crop

Nike, je weet dat ik je lief heb. Maar laten we wel eerlijk tegen elkaar blijven. Wanneer shops als Patta shirts moeten releasen en die gebundeld aan moeten bieden met de Tiempo ’94 kan je al denken dat wellicht je schoen niet zo’n succes is. Wanneer je vervolgens de shirts niet op Marktplaats ziet komen en de schoenen wel in grote aantallen onder de retail prijs het net op ziet komen, dan zou je je eens goed achter de oren moeten krabben. Zitten er wel mensen op deze schoen te wachten?

Nu ben ik geen Product Manager Footwear voor Nike, maar ik zelf zou ophouden met gokken. Neem je verlies en besef dat het niet het beste modelletje is geweest om opnieuw uit te brengen. Een typisch geval van terug naar de tekentafel. Want we kunnen toch met redelijke zekerheid zeggen dat alle mogelijke kleurencombinaties van deze absurd lelijke schoen hoe dan ook in de sale-rekken zullen verschijnen. Of je moet, net als bij Patta, de schoen gaan bundelen met iets dat wel tof is. Nu heb ik overigens begrepen dat dat ook de manier is hoe jullie lelijke schoenen bij de retailers binnenkrijgen, maar ook die deksel komt vast wel een keer terug op de neus.

Misschien dat na de release van deze ultiem lelijke versie van de Tiempo jullie het wel gaan begrijpen. Een Quickstrike release waarvan een week na de release nog een volledige matenserie op voorraad ligt bij een respectabele online retailer als Oki-Ni is toch wel een teken aan de wand. Dat Oki-Ni deze schoen aan biedt op het net kan ik ze niet kwalijk nemen. De inkoper daar weet ook hoe het grote Nike werkt en had simpelweg geen keuze. Doe ons allen een lol Nike, steek je energie weer in vette schoenen.

 

Nike Tiempo 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.