Nigel Cabourn Oil Cloth Everest Parka,

Nigel Cabourn Everest Parka Header Crop

Het is de natste zomer ever, het is deze week absurd koud gezien de tijd van het jaar en ik hoor berichten van winkeliers die al door hun eerste voorraden winterjassen heen zijn. Gaat lekker hier. En hoewel ik absoluut een zomer mens ben, zijn er toch ook zeker mooie bijkomstigheden bij kutweer en die klotewinter.

Ieder jaar opnieuw verheug ik mij weer op de volgende drop van Nigel Cabourn bijvoorbeeld. En natuurlijk valt dit label budgettechnisch in de buitencategorie, ieder jaar zitten er toch weer juweeltjes tussen waar ik wel over moet schrijven. Zal ik zelf ooit een Nigel Cabourn jassie kopen? Ik sluit het niet uit, maar ik sluit ook niet uit dat ik ook een 911 of een sub koop. Enige belemmering voor nu is het telefoontje van ICS Card Services dat mijn limiet overschreden is precies op het moment dat ik die magneetstrip van mijn Visa contact laat maken met de betaalautomaat.

Zijn deze jassen dan te duur voor hetgeen dat je krijgt? Mwah, laten we wel zijn, Nigel Cabourn is een label uit het hoge segment, dus gedeeltelijk zal je teveel betalen. Maar tegelijkertijd zie je aan de details en afwerking wel waarom dit zo prijzig moet zijn. Beginnen we met iets simpels als de knopen van de stormflap. Die zijn dus gemaakt van echt hoorn, da’s duurder spul dan kunststof. Dan de ritssluiting, military spec sluiting van RiRi. Heb je het nodig? Nee, maar het kan dus het bestaat. De capuchon is vervolgens gevoerd met sheepskin, yes van een schaap en niet in elkaar gehaakt door een 4 jarige in een sweatshop, en de capuchon kent een strook coyote bont. Ik zeg niet dat het diervriendelijk is, maar goedkoop is het ook weer niet.

De jas is verder met de hand volgepropt met ganzendons, met als resultaat dat je een prima gelijkmatige verdeelde en isolerende vulling van de jas hebt. De buitenkant van deze Everest Parka is gemaakt van een oil cloth. Een beetje van het caliber dat we kennen van bijvoorbeeld Filson, waterafstotend en sterk. Het geheel is ook nog eens door specialisten in elkaar geklust in Groot Brittannië. Tel bij dat alles het verhaal achter Nigel Cabourn en de inspiratie (marketing blah blah, -red.) op en de prijs lijkt bijna laag. Dus resumerend, niet goedkoop, niet diervriendelijk versus supermooi afgewerkt en een mooi marketing verhaal. Meer info over de jas is te halen bij END, waar ik de jas op voorraad vond.

Nigel Cabourn Everest Parka

 

 

 

Tags from the story
,