Nike Air Max 90 University Gold,

Nike Air Max  Essential Gold Header Crop

Nu zal ik wel weer gemist hebben waarom precies deze colorway geen hype is, maar serieus, hoezo is deze colorway weer geen hype? Nu is de Essentials lijn nou niet de allerhypeste lijn van Nike, en zou het daar aan liggen? Komt het omdat dit gewoon geen Quickstrike, Tier-0 of Hyperstrike is? Dat kan natuurlijk, maar moeten we niet schoenen kopen omdat ze vet zijn?

Oh shit, wacht even, die ging te snel. Ik zal mezelf uitleggen. Op Instagram volg ik wel een flink aantal mensen. Mensen die zeg maar ook kamperen voor een deur om een schoen te kunnen kopen, om vervolgens voor de hoofdprijs op eBay te tiefen. Je kent ze wel, mensen die eens in de zoveel tijd al hun schoenen met slechte schoenspanners (serieus, veerspanners in een schoen kunnen echt niet!, hier volgt nog een keer een apart item over, -red.) op de foto schieten en dan roepen dan ze een garage-sale hebben. Die mensen die een schoen kopen niet omdat ze de schoen vet vinden, maar gewoon omdat er te weinig van gemaakt worden. Van die mensen die mij nog dagelijks DM’s sturen op Insta of ik mijn ‘Amsterdams’ in maat 9,5 alsjeblieft wil verkopen, die mensen. Nou dankzij die mensen heb jij dus mazzel dat Nike een Essentials lijn in het leven heeft geroepen. Een lijn met schoenen welke gewoon in normale aantallen gemaakt worden. Schoenen welke allemaal eigenlijk best prima zijn, maar ja, niet gelimiteerd dus geen eBay toppers. Zeg maar wat vroeger de gewone Euro-modellen waren die door deze en genen vanuit NL naar de States werden verstuurd. Lucratieve business, er zijn winkels van gebouwd, maar ook dat is een ander verhaal.

Maar dus in die Essentials lijn dropte dus van de week deze Max ’90 in de University Gold colorway. En hier is dus echt helemaal niets mis mee. Had er een atmos of Patta label aan gehangen was die al uitverkocht. Maar gelukkig hangt dit label er niet aan en kan je zonder te kamperen deze schoen gewoon bij END scoren.

Nike Air Max 90 Essential Gold

 

Tags from the story
,