Afura Pop-up Store deel III,

Afura Header

Afgelopen week was ik bij een ecommerce congres. De algehele tendens daar was dat pure internet spelers de wereld zullen gaan overnemen. Dit omdat zij zich flexibeler kunnen opstellen dan de partijen welke hun oorsprong kennen vanuit de bakstenen. Uit het publiek kwam de vraag of we dan helemaal geen winkels meer in het straatbeeld zouden tegenkomen. Natuurlijk niet, was het antwoord. Alleen zijn de bakstenen winkels van de toekomst de online spelers van nu. Die komen af en toe met een conceptshop langs zetten om hun online shop te ondersteunen. Online zal de kern zijn, de bakstenen hooguit een extra middel. Daarna kwam de vraag op welke termijn de spreker dit zou verwachten. Binnen 2 tot 5 jaar.

Shit hey, zat die er even naast. Dit is al lang gaande. En nee winkels ontstaan vanuit baksteen gaan niet helemaal verdwijnen. Het straatbeeld wordt alleen opgesierd met pop-up concept stores welke even een maand lang de straat op de kop doen zetten. Niets nieuws. Dit is wat partijen als Afura bijvoorbeeld al geruime tijd doen. Bakstenen ondersteunen online en online ondersteunt bakstenen. Uiteindelijk zal ik als shopper een paar schoenen scoren op het moment dat ik een paar schoenen wil scoren. Is dat aan de bar op mijn mobiel op een zaterdagnacht of op zaterdagmiddag struinend tussen de andere provincialen in een stad (Ja ik zei andere provincialen, dus ook ik). Wanneer ik besluit schoenen te willen, dan wil ik ze kunnen kopen.

Dat dit hele principe prima werkt bewijst Afura voor een derde maal met een pop-up store. Wanneer de pop-up stores geen vruchten afgeworpen zouden hebben de eerste en de tweede maal, dan zouden ze hier niet toch nog een derde maal aan beginnen? Het hebben van een tijdelijke locatie van baksteen doet een pure online speler als Afura juist goed. Die letters in font grootte 14 krijgen een gezicht wanneer je je producten ook bij de boys zelf kan afrekenen in plaats van via iDeal. Dat de heren ook nog eens weten hoe ze de stijl van de online shop perfect weten te vertalen naar een fysieke shop is daarbij nog eens mooi meegenomen. De nieuwe pop-up store van Afura is overigens sinds vorige week geopend in de Eerste Boomdwarsstraat op nummer 10 in Amsterdam. De shop is er tot 5 Oktober, daarna zullen ze weer even enkel online te vinden zijn. Uiteraard blijft de online shop gewoon 24/7 open voor business.

Afura Pop Up Store